Budi dio naše mreže
Izbornik

Sastanak uredničkog vijeća lista „Nada“ – biskupijskog glasila Srijemske biskupije

Srijemska Mitrovica (IKA)

U ponedjeljak, 30. studenoga u organizaciji medijskog odsjeka Biskupijskog pastoralnog centra Srijemske biskupije organiziran je sastanak uredničkog vijeća lista „Nada“ – biskupijskog glasila Srijemske biskupije.

Susret, koji se održao u Srijemskoj Mitrovici u prostorijama župe Sveti Dimitrije, đakon i mučenik, započeo je zajedničkom molitvom te zazivom blagoslova za radni sastanak. Okupljene je pozdravila glavna urednica biskupijskog glasila Ana Hodak, te pozvala sve prisutne da svojim opaskama daju doprinos u daljnjem radu i razvoju biskupijskog glasila.

Na sastanku se razgovaralo o iskustvima stečenim kroz izlaženje prethodnih brojeva glasila, te o mogućnostima vezanim uz dosadašnju formu glasila, kao i na mogućnosti poboljšanja u budućnosti.

Kako glasilo izlazi jednom godišnje, svi su članovi uredničkog vijeća bili suglasni kako bi trebalo uložiti dodatni napor oko još jednog broja. Na taj bi se način sadržaj proširio, te učinio pristupačnijim čitateljima kojima je namijenjen.

Po pitanju sadržaja, istaknuto je kako je većinom informativnog karaktera, te bi se u budućnosti trebalo stavljati više članaka znanstvenog i duhovnog karaktera.

Biskupijsko glasilo je uobičajeno izlazilo o Božiću. Stoga se ovaj sastanak pokazao kao vrijednom inicijativom za daljnji rad i poboljšanje glasila.