Budi dio naše mreže
Izbornik

Sastanak velikih kancelara, dekana i prodekana teoloških fakulteta

Split (IKA)

Drugi zajednički sastanak velikih kancelara, dekana i prodekana teoloških fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Splitu i Osijeku, odnosno u Đakovu, te predstavnika Teologije u Rijeci i teološko-katehetskog odjela Sveučilišta u Zadru održan je u ponedjeljak 1. travnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.

Sudionici su predstavili sve promjene koje su postignute nakon prethodnog sastanka koji je održan 7. srpnja 2018. u Zagrebu te su iznijeli daljnje planove na području međusobnog usklađivanja kao i napretka pri usklađivanju djelovanja fakulteta s postojećim crkvenim odredbama i državnim propisima. Bilo je govora i o većem angažmanu pri pozicioniranju teoloških fakulteta na Sveučilištima u sklopu kojih djeluju, ali i u društvu općenito te o izazovima pred kojima će se teološki fakulteti uskoro naći.

Dobrodošlicu svima na početku sastanka izrazio je domaćin veliki kancelar Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić. Sastanku su nazočili i predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić, veliki kancelar KBF-a u Đakovu đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, kancelar područnog studija Teologije u Rijeci riječki nadbiskup Ivan Devčić, generalni tajnik HBK hvarski biskup Petar Palić, zagrebački pomoćni biskup Ivan Šaško te dekani fakulteta, prodekani i predstojnici.