Budi dio naše mreže
Izbornik

Seminar nove evangelizacije održan u Novoj Gradiški

Nova Gradiška (IKA)

Seminar nove evangelizacije prema modelu prof. dr. Tomislava Ivančića održan je u Župi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u Novoj Gradiški u organizaciji župe i zajednice „Molitva i Riječ„ od petka 19. do nedjelje 21. travnja pod geslom „Ja sam vrata. Tko uđe kroza me, spasit će se” (Iv 10,9).

„Sudionici su imali priliku kroz navještaj, molitvu  i meditaciju ući u istinu o sebi kao Stvoriteljevom jedinstvenom projektu i suradniku te probuditi svjesnost o bitnosti  trajne osobne povezanosti sa živim Bogom. Seminar ih  je potaknuo da svojim svjesnim opredjeljenjem za Isusa Krista, prihvaćanjem njegovog spasenja i oslobođenja, odricanjem od svakoga zla i obnovom sakramenata koje su u Crkvi primili, dopuste Duhu Svetom da obnovi njih same, Crkvu, hrvatsko društvo i svijet”, poručili su voditelji.

Voditelj seminara bio je voditelj zajednice Ivica Lulić uz  suradnike Silvija Marjanovića i Zrinku  Ferenčinu. Sudjelovali su i župnik Mario Sanić i kapelan Marko Milaković te Patricija Brdar sa zborom mladih „Nebeski znak”.