Budi dio naše mreže
Izbornik

SESTRE KLARISE PROSLAVILE BLAGDAN SV. KLARE Predstavljena nova knjiga o svetoj Veroniki Giuliani

Zagreb (IKA )

Zagreb, 12. 8. 1997. (IKA) - Na blagdan sv. Klare, 11. kolovoza kardinal Franjo Kuharić predvodio je u 10 sati misno slavlje u zagrebačkom samostanu sestara klarisa u Mikulićima. Na toj je misi s. Marija Koleta položila zavjete. Sestre su se za blagdan

Zagreb, 12. 8. 1997. (IKA) – Na blagdan sv. Klare, 11. kolovoza kardinal Franjo Kuharić predvodio je u 10 sati misno slavlje u zagrebačkom samostanu sestara klarisa u Mikulićima. Na toj je misi s. Marija Koleta položila zavjete. Sestre su se za blagdan pripremale duhovnom obnovom koju je od 4. do 11. kolovoza predvodio o. Jerko Penava.
U sklopu proslava predstavljena je knjiga “Sv. Veronika Giuliani – klarisa” koju su napisali o. Marijan Dominik Kovač i mr. Svevlad Slamnig. Sveta Veronika Giuliani, redovnica mističarka koja je kao i sv. Franjo Asiški na tijelu imala Isusove rane, rođena je 1660. godine u Marcatellu u Italiji, a umrla 1727. godine u mjestu Citta di Castello. Proglašena je svetom 1839. godine. O knjizi je uz njezine pisce govorio i pisac predgovora, predsjednik Vijeća franjevačkih zajednica kapucin o. Jure Šarčević. Fra Jure je, između ostalog, istaknuo potrebu tiskanja barem dijela Veronikina dnevnika, koji broji više od 22.000 stranica.
Poticaj za ostvarivanje toga vrijednog biografskog djela dale su upravo sestre klarise i piscima pribavile znatni broj do sada napisanih knjiga o životu sv. Veronike. Knjiga u izdanju Samostana sv. Klare u Mikulićima, objavljena je u povodu 270. obljetnice svetičine smrti.