Budi dio naše mreže
Izbornik

SJEDNICA CRKVENE I DRŽAVNE KOMISIJE ZA ODNOSE CRKVE I DRŽAVE Nunciju predani tekstovi triju ugovora

Zagreb (IKA )

Zagreb, 13. 1. 1996. (IKA) - Neposredno nakon sveeanog primanja u prigodi božianih i novogodišnjih blagdana u petak, 12. veljaee, u Zagrebu je održano zasjedanje Državne komisije za odnose s vjerskim zajednicama i Komisije Hrvatske biskupske konferenci

Zagreb, 13. 1. 1996. (IKA) – Neposredno nakon sveeanog primanja u prigodi božianih i novogodišnjih blagdana u petak, 12. veljaee, u Zagrebu je održano zasjedanje Državne komisije za odnose s vjerskim zajednicama i Komisije Hrvatske biskupske konferencije za odnose s državom na kojoj je sudjelovao i apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giulio Einaudi. U nazoenosti svih elanova obiju Komisija, apostolskom nunciju predani su tekstovi triju ugovora što su ih usaglasile dvije Komisije i koji sada idu u daljnji postupak Svetoj Stolici i višim vlastima Republike Hrvatske.
Apostolskome nunciju predani su sljedeai tekstovi: Ugovor izme?u Sv. Stolice i Republike Hrvatske o pravnim pitanjima, Ugovor izme?u Svete Stolice i Republike Hrvatske o odgoju i kulturnoj djelatnosti, te Ugovor o dušobrižniekoj skrbi za vjernike katolike elanove Oružanih snaga Republike Hrvatske. Nuncij Einaudi zahvalio je elanovima obiju Komisija za uspješno izvršenu zadaau uime Hrvatske biskupske konferencije, odnosno Republike Hrvatske. Istaknuo je kako je to nov i osobit naein rješavanja pitanja iz odnosa Crkve i države koji ae Sveta Stolica ubuduae primjenjivati u rješavanju tih pitanja u istoenoeuropskim zemljama koje su u novije doba stekle slobodu.