Budi dio naše mreže
Izbornik

Skijaški vikend na Vlašiću za djecu iz župa Drvar i Bosansko Grahovo

Drvar (IKA)

U organizaciji župa Drvar i Bos. Grahovo skupina od petnaestak djece uzrasta viših razreda osnovne škole boravila je od 8. do 10. veljače u Travniku i na Vlašiću.

Na skijalištu Babanovac na Vlašiću djeca su imala organiziranu dvodnevnu školu skijanja pod vodstvom ovlaštenog instruktora prof. Ante Sučića, nastavnika tjelesnog odgoja u Katoličkom školskom centru “Petar Barbarić” u Travniku. Djeca su tako uspješno svladala osnovne vještine skijanja i osposobljena za samostalno spuštanje niz lakše skijaške staze.

Mladi gosti iz Drvara i Grahova, zajedno sa svojim župnikom, bili su smješteni u travničkom Sjemeništu pod čijim svodovima djeluje i KŠC “Petar Barbarić”. Tamo su slavili misu u sjemenišnoj crkvi i posjetili grob Sluge Božjeg Petra Barbarića, a u druženju sa sjemeništarcima i ostalim učenicima imali su priliku upoznati se s djelovanjem KŠC-a i načinom života u sjemeništu i

internatu.

U Travniku su djeca posjetila i rodnu kuću nobelovca Ive Andrića, župnu crkvu u kojoj je ovaj veliki Travničanin kršten, Šarenu džamiju i izletnički lokalitet Plava voda.

Na vlašićkom platou Galica djeca su posjetila i Planinarski dom “Erich Brandis” koji je u vlasništvu lokalnih planinara Hrvata. Nezaboravni skijaški vikend na Vlašiću za djecu iz Drvara i Grahova plod je prijateljstva i suradnje ove dvije župe s lokalnim travničkim udrugama za humani i održivi razvoj “KLIK” i “Naše polje” koje su potpomogle realizaciju ovog projekta.