Budi dio naše mreže
Izbornik

Skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH

Sarajevo (IKA/KTA)

Dvadeseta skupština Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica Bosne i Hercegovine (KVRPP BiH) održana je 17. svibnja u samostanu Isusovaca na Grbavici u Sarajevu, izvijestila je mrežna stranica Konferencije.

Skupštinom je predsjedao predsjednik Konferencije fra Jozo Marinčić a sudjelovali su svi provincijalni poglavari i poglavarice zajednica sa sjedištem u BiH, petero predstavnika redovničkih zajednica čiji članovi djeluju u Bosni i Hercegovini, s provincijalnim sjedištem izvan BiH, kao i predstavnik Apostolske nuncijature u BiH mons. Amaury Medina Blanco, delegat Biskupske konferencije BiH pomoćni biskup Marko Semren i predsjednik Hrvatske redovničke konferencije fr. Slavko Slišković.

Nakon uvodnih riječi i dobrodošlice predsjednika Marinčića, redovnički skup su pozdravili biskup Semren i predsjednik HRK fr. Slišković kao i mons. Medina Blanco.

Predavanje o duhovnom razlučivanju prema savjetima i načelima iz duhovnog iskustva svetog Ignacija Loyolskoga održao je superior isusovačke zajednice i ravnatelj Radio Marije BiH o. Mato Anić.

Uslijedila je rasprava. Zatim su predsjednik Konferencije i voditelji povjerenstava koja djeluju pri KVRPP BiH podnijeli izvješća.

Na kraju sastanka Predsjednik Konferencije zahvalio je domaćinu na gostoprimstvu i zatvorio rad Skupštine te najavio da će se nakon Redovničkog dana 3. rujna 2022. godine s početkom u 14 sati u Katoličkom školskom centru “Don Bosco” u Žepču održati Izvanredna skupština na kojoj će biti izabrano novo vodstvo Konferencije.