Budi dio naše mreže
Izbornik

Slavlje zaštitnika i obljetnice u selu Crnac

Crnac (IKA)

Selo Crnac proslavilo je u subotu 26. rujna nebeskog zaštitnika sv. Mihaela arkanđela i 25. obljetnicu blagoslova istoimene kapele u Župi Pohoda BDM u Sisku. 

Misno slavlje predvodio je vlč. Ivan Kovačić, župnik iz toga vremena, u zajedništvu s aktualnim župnikom Ivanom Grbešićem, dekanom i župnikom iz Župe bl. Alojzija Stepinca u Budaševu Krešimirom Bulićem te župnikom Župe sv. Katarine u Komarevu Mirkom Režekom.

Osvrnuvši se na Božju riječ, propovjednik Kovačić istaknuo je važnost iskustva vjere u živoga Boga i prepoznavanja Božjih tragova u našemu životu koji nas vode ljubavi prema Bogu i bližnjemu. 

Pjevanje je predvodio župni mješoviti zbor. Na misi su se okupili i predstavnici Hrvatskoga sabora, Sisačko-moslavačke županije te Grada Siska. 

Upravitelj župe Grbešić zahvalio je na kraju misnog slavlja svima na molitvi koja dozivlje sjećanja na 25. obljetnicu blagoslova kapele Sv. Mihaela u Crncu koju je predvodio blagopokojni kardinal Franjo Kuharić tek nekoliko dana prije vojno-redarstvene akcije Oluja, čiji je stožerni general bio Janko Bobetko iz Crnca, koji je bio glavni pokrovitelj izgradnje kapele Sv. Mihaela.