Budi dio naše mreže
Izbornik

Službeni program proslave blagdana bl. Marije Propetog Isusa Petković u Blatu na Korčuli

Blato na Korčuli (IKA)

Blagdan bl. Marije Propetoga Isusa Petković svečano će se proslaviti u njezinu rodnom mjestu Blatu na Korčuli u petak 9. srpnja, a vjernički puk i sestre Družbe Kćeri Milosrđa za to će se pripremati devetnicom od srijede 30. lipnja do četvrtka 8. srpnja.

Pobožnost na plokati ispred župne crkve Svih svetih počinje svakoga dana devetnice u 19.30, a euharistijsko slavlje u 20 sati koje će prvih osam dana devetnice predslaviti župnik župe Presvetoga Srca Isusova iz Potoka kraj Mostara don Josip Galić. Iznimka je u nedjelju 4. srpnja, kada će pobožnost biti u 10 sati, a misa u 10.30.

Svaki dan ima molitvenu nakanu: 1. Dan molitve za vjeru u providnost i ljubav prema radu po uzoru na sv. Josipa; 2. Dan molitve za domovinu, mir i slogu; 3. Dan molitve za obraćenje od psovke, bludnosti i korupcije; 4. Dan molitve za duhovna zvanja, za mladomisnike i one koji će položiti doživotne zavjete; 5. Dan bolesnika i molitve za suzbijanje pandemije koronavirusa; 6. Dan molitve za Družbu Kćeri Milosrđa; 7. Dan molitve za djecu i mlade; 8. Dan molitve za očeve i majke, a posebice za žene i njihovu nerođenu djecu; 9. Dan molitve za misije i novu evangelizaciju, a posebice samce i ljude u beznađu.

Dan bolesnika slavit će se u nedjelju, 4. srpnja euharistijskim slavljem u 10.30 na plokati, s podjelom sakramenta bolesničkoga pomazanja, a pobožnost je u 10 sati.

Na uočnicu blagdana, 8. srpnja, od blaženičina svetišta do njezine rodne kuće bit će procesija s polaganjem vijenca i blagoslovom svijeća, a zatim slijedi pjevana Večernja i euharistijsko slavlje na plokati koje će predvoditi župnik don Željko Kovačević.

Na blagdan u blaženičinu svetištu euharistijsko slavlje u 8 sati predslavit će mladomisnik Mostarsko-duvanjske biskupije don Branimir Bevanda, a euharistijsko slavlje u 10 sati župnik Župe sv. Nikole iz dubrovačkih Čilipa don Josip Barišić, uz sudjelovanje djelatnika Caritasa Dubrovačke biskupije koji će i ove godine hodočasti svojoj zaštitnici.

Viteško udruženje Kumpanjija iz Blata izvest će »Blatski tanac« i vitešku igru »Kumpanjiju« u čast bl. Marije Propetoga, nakon čega slijedi procesija s blaženičinim moćima i euharistijsko slavlje na plokati u 19 sati koje će predslaviti apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.