Budi dio naše mreže
Izbornik

SUSRET DRŽAVNE I CRKVENE KOMSIJE

Zagreb (IKA )

Osmi zajednički susret Komisije Hrvatske biskupske konferencije za uređivanje odnosa s Hrvatskom državom i državne Komisije za odnose s vjerskim zajednicama održan je 27. rujna u Zagrebu.

Zagreb, 27. 9. 1994. (IKA) – Osmi zajednički susret Komisije Hrvatske biskupske konferencije za uređivanje odnosa s Hrvatskom državom i državne Komisije za odnose s vjerskim zajednicama održan je 27. rujna u Zagrebu. Susretu s bili nazočni predsjednici komisija biskup dr. Srećko Badurina i dr. Jure Radić, članovi biskupi dr. Josip Bozanić i Marin Srakić, te dr. Branko Jeren, kao i tajnici Stjepan Večković i Franjo Dubrović.
Na suretu se razgovaralo o Papinu pohodu Hrvatskoj, te o vjeronauku u školama i pitanjima pravne osobnosti crkvenih ustanova. Članovi komisija su obaviješteni da je hrvatska Vlada dala svoju suglasnost za uspostavu Vojnog ordinarijata za skrb hrvatskih vojnika, nakon čega će uslijediti i službeno ustanovljavanje te institucije od strane Sv. Stolice.
Posebna je pozornost posvećena izradi obiteljskog zakonika, pa je odlučeno da na sljedećem susretu budu nazočni i nadležni ministri.