Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret kardinala Puljića i predsjednice Grabar-Kitarović

Zagreb (IKA)

Na uočnicu svetkovine Uznesenja BDM, 14. kolovoza, u najvećem marijanskom svetištu u Vrhbosanskoj nadbiskupiji – Komušini, upriličen je susret predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i vrhbosanskog nadbiskupa kardinala Vinka Puljića, javlja nedjelja.ba.

Susretu su nazočili i komušanski župnik i čuvar svetišta preč. Boris Salapić, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH Ivan Sabolić, te predsjedničini savjetnici. Kardinal Puljić najprije je predstavio samu Komušinu i njezinu vrijednu tradiciju, te ispričao pojedinosti o povratku slike Gospe Kondžilske iz Žepča u Komušinu. Potom je župnik Salapić predstavio tamošnju zajednicu vjernika, govoreći o onima koji su tamo i koji se vraćaju, te o motivima njihova povratka.

Kardinal Puljić osvrnuo se i na političku situaciju u BiH, poglavito u općini Teslić, kojoj pripada ta župa, te govorio i o Sarajevu te o međureligijskim kontaktima. Na kraju je naglasio kako su svećenici imali važnu ulogu za opstanak Hrvata u BiH. Po završetku susreta s kardinalom Puljićem, hrvatska predsjednica je sudjelovala na misnom slavlju u svetištu, zajedno s mnogobrojnim hodočasnicima iz BiH, ali pristiglim i iz drugih zemalja.