Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret krizmanika i roditelja Baranjskog dekanata

Beli Manastir (IKA)

U Centru za mlade Đakovačko-Osječke nadbiskupije u Belom Manastiru u subotu 23. listopada održan je prvi susret krizmanika Baranjskog dekanata.

Susret je započeo misom koju je predvodio fra Anto Barišić. U homiliji je naglasio povezanost krizmanika i obitelji sa Isusom Kristom kroz obiteljsku molitvu, misu i čitanje Božje Riječi. Uz fra Antu koncelebrirali su dekan vlč. Dejan Henčić, vlč. Josip Kuzmić, vlč. Danijel Tigandžin i don Vitomir Zečević.

Nakon mise krizmanici su se uputili prema Centru za mlade. Sve ih je pozdravio voditelj Centra za mlade don Vitomir Zečević. Nakon kratkog pozdrav, dvoje mladih, Martina i Hrvoje, su imali svoje svjedočanstvo vjere pred roditeljima i krizmanicima. Oni su zapravo posvjedočili koliko je važno u vjeri imati osobni susret sa Isusom. Kad susretneš Isusa, onda čovjek doživi svoje obraćenje i slijedi novi put i novi život u zajedništvu sa Isusom. Govorili su o svome iskustvu vjere i koliko im vjera, sakramenti i misa znači sada u njihovom životu.

Nakon njihova svjedočanstva bila je zajednička radionici po grupama. Krizmanici su bili podijeljeni u tri skupine. Obrađivali su sakramente i na kraju je svaka grupa svoj rad prezentirala pred svojim roditeljima. Susret je završio zajedničkim objedom i igrom u Centru za mlade. Slijedeće susret bi se trebao održati u ožujku 2022.