Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret krizmanika s biskupom Rogićem

Šibenik (IKA)

Susret krizmanika Gradskoga dekanata Šibenske biskupije s biskupom Tomislavom Rogićem održan je u subotu 23. ožujka u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku.

Susret su osmislili i vodili animatori Ureda za pastoral mladih Šibenske biskupije s povjerenikom don Gabrijelom Jagarinecom i župnicima dekanata predvođeni dekanom don Tomislavom Puljićem.

Susret je počeo „Molitvom pet prstiju“ koju je napisao papa Franjo dok je bio nadbiskup u Argentini. Potom je uslijedila riječ pozdrava vlč. Jagarineca, a biskup Rogić održao je katehezu, razgovor s krizmanicima o temi sakramenta potvrde. Biskup je govorio o značenju tog sakramenta u njihovu životu, simbolici ulja i pomazanja, te o tome kako bi krizmanici mogli i trebali posvjedočiti svoju vjeru i poslije krizme.

Uslijedila je kratka stanka pred školom u kojoj je desetak animatora izvelo kratki „bans“ s okupljenih 150 krizmanika te zatim prezentacija djelovanja Ureda za mlade Šibenske biskupije koju je priredio animator Antonio Smolić. Krizmanici su pozvani uključiti se u programe i susrete koji se organiziraju na razini biskupije.

Posebno je istaknut cjelodnevni križni put koji će ove godine biti 6. travnja od Banjevaca, preko Stankovaca pa do Lišana, te škola župnih animatora koja se organizira svake dvije godine. Potom je povjerenik Jagarinec održao kraći nagovor i susret zaključio molitvom križnog puta. Biskup je krizmanike na kraju blagoslovio i pozdravi do susreta u župama i slavlja krizme.