Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret ministranata Hvarskog dekanata

Vrbanj (IKA)

U organizaciji svećenika Hvarskog dekanata, u ponedjeljak 17. lipnja u župi Svetoga Duha u Vrbanju na otoku Hvaru održan je godišnji susret ministranata Hvarskog dekanata.

Svake druge godine susret se održava u drugoj župi ili nekom drugom mjestu. Bio je to susret zahvale župnika svojim ministrantima za njihovo ministriranje oko oltara i za rad u župama te zahvala Bogu za ministrante. Susret je započeo u tamošnjoj župnoj crkvi gdje se, u pratnji župnika, okupilo stotinjak ministranata iz devet hvarskih župa: Dola, Hvara, Jelse, Pitava, Starog Grada, Svirča, Vrbanja, Vrboske, i Vrisnik. Kratki nagovor ministrantima održao je župnik don Ivica Babić.

„ Dragi ministranti, ovaj susret, kao i svi dosadašnji susreti koje smo dosada imali, zahvala je vama i Bogu nas svećenika koji s vama radimo, za vaš dosadašnji ministrantski rad, rekao je župnik Babić.

Ustvari, vi ne radite za nas. Vi radite za sebe. Jer, svi mi koji smo oko oltara molimo Isusa da nas blagoslovi. A blagoslov u životu možete imati ili ne imati. Napominjem da naši životni dani brzo prolaze. Neki ljudi su u svom životu blagoslovljeni, a neki ipak nisu. Mi smo se ovdje okupili i u znak zahvale Gospodinu za proteklih devet vaših školskih mjeseci. Ovaj ovogodišnji susret proteći će u nenatjecateljskom duhu, onako kao je prije dva dana protekla i Prva Zlatna harfa naše Hvarske biskupije. Nema nagrada. Zajedno ćete se družiti u malom nogometu, u stolnom nogometu, u šahu, igri „čovječe ne ljuti se“ i drugim društvenim igrama. Uz vas će biti vaši župnici. Nadam se da će svatko od vas za sebe naći neku igru kako bi se vježbali u samoinicijativi. Jer u životu je vrlo važno, rekao bih i najbolje, da znate sami sebi pomoći i da se sami znate odlučiti za ono što je za vas dobro i najbolje. Svugdje, pa i ovdje, uvijek pazite na sebe i vodite brigu o sebi. Jer nema svatko dobre namjere. Uz to, naš otok Hvar je turističko odredište. Ne znamo tko nam sve dolazi i s kakvim nakanama. A inače, mnogi se u životu ponašaju neodgovorno. Jučer sam s nekima od vas prelazio preko pješačkog prijelaza i vidio kako neka žena piše po mobitelu dok vozi auto prema nama. Stoga se osobito u prometu budno pazite. Preko ljeta pomažite svojim roditeljima u turizmu , ali i učite, čitajte i Bogu se molite. Hvala vam za vaše ministriranje po župama. Neka vas Gospodin čuva u svemu i neka vas prati svojim blagoslovom“ rekao je župnik Babić.