Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret ministranata Krčke biskupije održan u Krku

Krk (IKA)

U organizaciji Povjerenstva za pastoral duhovnih zvanja Krčke biskupije, u subotu 16. rujna u prostoru „Oaza Kraljice mira“ u Krku održan je biskupijski susret ministranata, izvijestila je Krčka biskupija.

Na susretu je sudjelovalo oko 120 ministranata s otoka Krka, Cresa, Raba i Lošinja. Po dolasku u „Oazu“ ministrante je dočekao povjerenik za pastoral duhovnih zvanja vlč. Anton Budinić, a radionice i igre za mlade animirali četvero salezijanskih animatora iz Rijeke.

Susret je započeo skečom kojim su mladi animatori problematizirali prisutnost medija i društvenih mreža u današnjem svijetu. Prikazali su reportažu o budućnosti u kojoj svijet ne funkcionira zbog navezanosti na mobitele i društvene mreže. U nastavku su ministrantima pokušali predočiti koliko ih društvene mreže mogu zarobiti i zapriječiti da razviju potencijale i talente koje im je darovao Gospodin. U sklopu radionica održane su i zajedničke igre.

Nakon radionica slavljena je misa koju je predvodio krčki biskup Ivica Petanjak. U homiliji se biskup nadovezao na prvo čitanje u kojem se apostol Pavao priznaje grešnikom. Svijest o vlastitoj grešnosti potiče nas da budemo ponizni, da se izgrađujemo, i onu milost koju primamo od Boga svjedočimo svojim životom koji je prožet i neodvojiv od naše službe ministranta – poslužitelja kod oltara. Budući da smo ministranti, svojim životom šaljemo poruku o Crkvi ljudima koje susrećemo i među kojima živimo, poručio je biskup Petanjak.

Poslije mise slijedio je zajednički ručak, a nakon njega je održan nogometni turnir po župama. Ovogodišnji pobjednik bila je momčad iz Kornića, izvijestila je Krčka biskupija.