Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret nadbiskupa Barišića i direktorice Odbora za pomoć Crkvi srednje i istočne Europe biskupske konferencije SAD-a

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić primio je u srijedu 8. svibnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu, direktoricu Odbora za pomoć Crkvi srednje i istočne Europe Biskupske konferencije Sjedinjenih Američkih Država Tetianu Stawnychy.

Susretu je nazočio i generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović. Na sastanku se razgovaralo o suradnji Splitsko-makarske nadbiskupije s lokalnim vlastima, kao i o nadbiskupijskim pastoralnim projektima te o radu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu. Poseban naglasak je stavljen na mnogobrojne projekte za mlade u Splitu, poput Hrvatskog nadzemlja, koje svaku treću srijedu u mjesecu okuplja više stotina mladih ljudi na katoličke tribine.

Nadbiskup je istaknuo i buduću izgradnju Katoličkog edukacijskog centra koji će u sebi sadržavati vrtić, osnovnu školu i sve popratne sadržaje te izgradnju katoličkih vrtića u gradovima u kojima ih još nema, poput Makarske i Trogira. Zatim se je razgovaralo o stanju obitelji u hrvatskom društvu, kao i o Caritasu Splitsko-makarske nadbiskupije, koji svakodnevno pomaže mnogobrojnim ugroženim skupinama društva. Na kraju susreta Stawnychy je upoznala nadbiskupa i generalnog vikara sa stipendiranjem hrvatskih studenata u inozemstvu te s drugim projektima BK SAD-a.