Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret nadbiskupa Barišića i predsjednika gradskog vijeća Solina Ivana Andabaka

Split (IKA)

Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić primio je, 22. srpnja, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu novog predsjednika gradskog vijeća grada Solina gosp. Ivana Andabaka.

Odmah na početku susreta nadbiskup je čestitao gosp. Andabaku izborni rezultat na proteklim lokalnim izborima te na izboru za službu predsjednika gradskoga vijeća Solina. Nadbiskup je izrazio zadovoljstvo da se mladi ljudi uključuju aktivno u politiku te tako postaju kreatori i korektori stanja u društvu.

Gosp. Andabak je istaknuo da je fokus njegovog djelovanja uključivanje mladih u sve segmente života u gradu te u donošenje odluka koje se tiču svih građana. Osobito je istaknuo potrebu čuvanja, valorizacije i prezentacije kulturne baštine kojom grad Solin na poseban način obiluje s obzirom da je na području današnjeg grada Solina bila antička Salona, a zatim i starohrvatski korijeni nacionalne povijesti. Grad Solin ima sve preduvjete za biti ugodno i sigurno mjesto za obiteljski život.

Sugovornici su se složili da je široko polje suradnje Grada i Nadbiskupije, a tradicionalno su odnosi uvijek bili dobri i plodonosni. Za Splitsko-makarsku nadbiskupiju je Gospino prasvetište s novom crkvom Svete Obitelji važno duhovno središte, ne samo za Solin i splitski bazen, već i za čitavu Nadbiskupiju. Zbog toga Nadbiskupija ulaže i sredstva, ali još važnije ljude koji mogu na najbolji način odgovoriti aktualnim potrebama. Susretu je nazočio i generalni vikar mons. Miroslav Vidović koji je g. Andabaku upoznao i s radovima na gradnji Samostana za starije i bolesne svećenike koji se gradi na području grada Solina.