Budi dio naše mreže
Izbornik

Susret novoizabranih članova ŽPV-a Drenovačkog dekanata

GUNJA (IKA)

Pastoralni centar Đakovačko-osječke nadbiskupije organizirao je formativni susret novoizabranih članova župnih pastoralnih vijeća svih župa Drenovačkog dekanata, koji je održan u Pastoralnom centru Župe sv. Jakova apostola u Gunji u četvrtak 22. rujna, izvijestilo je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Na susret se odazvalo 40-ak članova ŽPV-a Drenovačkog dekanata zajedno s njihovim župnicima. Nakon pozdravne riječi i zajedničke molitve, koju je predvodio dekan Drenovačkog dekanata Željko Šimić, vođenje formativnog dijela susreta je preuzeo dr. Stanislav Šota, nadbiskupski povjerenik za formaciju župnih pastoralnih vijeća Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Na početku je dr. Šota pozdravio, čestitao na izboru i zahvalio na spremnosti za pomoć svim članovima ŽPV-a. Kroz izlaganje je pokušao približiti novoizabranim članovima ŽPV-a narav i svrhu njihove službe u župi. Naglasio je potrebu pastoralnog razlučivanja kako kod župnika, tako i kod svih članova Vijeća. Sve okupljene je upozorio na opasnost ljudskog gledanja i komentiranja svojeg položaja u župi i svojeg utjecaja i važnosti u župi te je sve zajedno podsjetio kako osoba koja je istinski Božja ne razmišlja tako, nego želi nasljedovati Boga koji služi te koji služeći ljubi. Predstavljena su i tri odbora unutar svakog pastoralnog vijeća: odbor ŽPV-a za naviještanje, za liturgijski i molitveni život te za karitativnu djelatnost.

Po završetku uvodnog izlaganja, okupljeni su se podijelili u dvije grupe kako bi produbili razmišljanje o zadaćama spomenutih odbora u pastoralnim vijećima. Cijeli program je uz dr. Šotu pomogao ostvariti zamjenik ravnatelja Nadbiskupijskog Caritasa Mišo Lukačević, koji je odborima ŽPV-a za karitativnu djelatnost predstavio djelovanje i mogućnosti Nadbiskupijskog Caritasa. Nakon rada u skupinama svi sudionici su se zadržali u kratkom druženju uz zakusku, izvijestilo je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.