Budi dio naše mreže
Izbornik

Sv. Matej proslavljen u Širokoj Kuli

Široka Kula (IKA)

Župa sv. Mateja u Širokoj Kuli proslavila  je u nedjelju 25. rujna blagdan nebeskog zaštitnika misnim slavljem koje je predvodio župnik Župe sv. Luke iz novozagrebačkoga Travna Darko Bručić Pavuk.

Vlč. Pavuk u propovijedi je istaknuo: “ Isus je pozvao Mateja kao carinika koji je bio u službi rimske okupatorske slasti. Iako je zbog toga bio u narodu omražen, Isus ga poziva, te on ostavlja svoj posao i slijedi Isusa. Nije tragedija ako čovjek zaluta, padne, nego je tragedija ako ustraje u svojoj gluposti. Matej je ostavio svoj posao i krenuo za Isusom. Ubraja se među apostole, stupove crkve Božje.“

Misu je predvodo u suslavlju domaćeg župnika preč. Luke Blaževića, umirovljenoga svećenika mons. Mile Pecića te vlč. Marka Kljajića koji je sa svojim župljanima iz Surčina kod Novog Beograda posjetio rodnu grudu. Vlč. Pavuk također od ovog petka boravi u župama Lički Osik i Široka Kula sa svojim mješovitim župnim zborom.

Župnik Blažević na kraju je zahvalio propovjedniku i gostima iz Surčina kao i svojim vjernicima. Ujedno je predstavio 38. broj župskog lista Providnost koji izlazi 13 godina.