Budi dio naše mreže
Izbornik

Svečano proslavljeno 25 godina Društva prijatelja Maloga Isusa

Slatina (IKA)

Župa sv. Josipa u Slatini u subotu je, 18. rujna, bila domaćin 22. susreta Prijatelja Maloga Isusa, čije društvo djeluje u suradnji s Družbom sestara Služavki Maloga Isusa.

Susretom je obilježena i 25. obljetnica osnivanja Društva prijatelja Maloga Isusa, a tim povodom u Slatinu su došli hodočasnici i časne sestre koje djeluju na području Voćina i Slavonskog Broda, a s njima je bila i vrhovna glavarica Družbe sestara Služavki Maloga Isusa s. Marija Banić. Svi su oni sudjelovali u pobožnosti sv. Josipu, a potom i u svečanom euharistijskom slavlju koje je predvodio župnik i dekan Slatinskoga dekanata preč. Dragan Hrgić, uz koncelebraciju vlč. Ivana Ereiza iz Župe Pohoda BDM u Voćinu i vlč. Marka Obradovića iz Župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu.

U procesiji s prikaznim darovima prijatelji Maloga Isusa prinijeli su upaljenu svijeću, kruh i hostije, 25 dječjih Biblija za 25 kršćanskih obitelji, krunicu, kip sv. Josipa, sliku sluge Božjega nadbiskupa Josipa Stadlera, novčani dar za potresom pogođeni narod siromašnog Haitija i Statut Društva prijatelja Maloga Isusa.

Za doprinos u životu i poslanju Društva PMI-a, u prigodi slavlja 25. obljetnice utemeljenja Društva sestre Služavke Maloga Isusa i Prijatelji Maloga Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnog začeća BDM dodijelili su zahvalnice preč. Draganu Hrgiću, vrhovnoj glavarici s. Mariji Bunić i Vrhovnoj upravi Družbe sestara SMI, Utemeljiteljici Društva PMI s. M. Mirjam Dedić, dr. sc. Agnezi Szabo, Nedjeljki Andrić Novinc i župama Pohoda BDM u Voćinu, Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu, sv. Dominika Savio u Slavonskom Brodu, Uznesenja BDM u Brodskom Vinogorju i sv. Ante Padovanskog u Podvinju.

U poslijepodnevnim satima svi su hodočasnici u župnoj crkvi sv. Josipa sudjelovali u zajedničkom euharistijskom klanjanju.

 

Tekst i fotografije: Petar Žarković