Budi dio naše mreže
Izbornik

SVEŠENIĐKI SUSRETI NA VELIKI ĐETVRTAK U ŽAKOVAĐKO-SRIJEMSKOJ BISKUPIJI

Žakovo (IKA )

Žakovo, 14. 4. 1995. (IKA) - U šakova~ko-srijemskoj biskupiji slavljene su na Veliki ~etvrtak, 13. travnja, dvije mise posvete ulja - u Žakovu i u Mitrovici. Žakova~ki biskup Širil Kos predvodio je, zajedno s viče od stotinu sveđenika, misu u šakova~koj

Žakovo, 14. 4. 1995. (IKA) – U šakova~ko-srijemskoj biskupiji slavljene su na Veliki ~etvrtak, 13. travnja, dvije mise posvete ulja – u Žakovu i u Mitrovici. Žakova~ki biskup Širil Kos predvodio je, zajedno s viče od stotinu sveđenika, misu u šakova~koj katedrali, a u homiliji je predstavio Papino Pismo sveđenicima za Veliki ~etvrtak. Na misi je nastupio mječoviti zbor studenata Teologije u Žakovu pod ravnanjem dr. Nikole Dogana. Poslije mise sveđenici su se sastali u sjemeničnoj auli gdje ih je pozdravio rektor Sjemeničta mr. Josip Bernatoviđ. U ime sveđenika biskupu Kosu Uskrs je ~estitao kanonik Geza Varga.
U srijemskomitrova~koj konkatedrali misu i posvetu ulja predvodio je pomođni biskup Marin Srakiđ, zajedno s dvadesetak tamočnjih sveđenika, srijemskih župnika. Biskup Srakiđ, koji je onamo doputovao preko Mašarske, ostaje u Srijemu za uskrsne blagdane. S biskupom Srakiđem su doputovali i sveđenici Žuro Hraniđ, Adam Tabak i Zoran Aladiđ da pomognu u svetom trodnevju i u uskrsnim danima sveđenicima koji upravljaju s viče župa.