Budi dio naše mreže
Izbornik

SVETI OTAC PRIMIO PAPINSKU AKADEMIJU ZA DRUŠTVENE ZNANOSTI

Rim (IKA )

Rim, 24. 4. 1998. (IKA) - Papa Ivan Pavao II. ponovio je svoju "živu zahvalnost" zbog "plodnog rada" Papinske akademije za društvene znanosti, u tijeku primanja za sve sudionike godišnjeg zasjedanja Akademije 23. travnja, koje se upravo održava u Rimu.

Rim, 24. 4. 1998. (IKA) – Papa Ivan Pavao II. ponovio je svoju “živu zahvalnost” zbog “plodnog rada” Papinske akademije za društvene znanosti, u tijeku primanja za sve sudionike godišnjeg zasjedanja Akademije 23. travnja, koje se upravo održava u Rimu.
Godišnja skupština te Akademije, četvrta po redu, traje od 22. do 25. travnja a bavi se pitanjem demokracije. To je pitanje od “životne važnosti” za socijalni nauk Crkve, rekao je Sveti Otac, kao što su važna i pitanja rada i zaposlenosti, o kojima je već bilo riječi na prethodnim skupštinama. Evanđeoska poruka mora prožimati kulturu, gospodarstvo i politiku, rekao je Papa, a na tom je području Akademija za društvene znanosti pozvana dati svoj posebni obol. “Kao stručnjaci i kršćani pozvani ste da budete posrednicima dijaloga između vjere i znanosti, između ideala i konkretnih stvarnosti. U toj ste ulozi ponekad ‘pioniri’, jer morate ukazivati na nove putove i nova rješenja za rješavanje problema današnjeg svijeta na što pošteniji način”, istaknuo je Sveti Otac.