Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina Presvetog Trojstva u Slivnu Imotskom

Imotski (IKA)

Svetkovina Presvetog Trojstva 4. lipnja proslavljena je u istoimenoj župi u Slivnu Imotskom.

Samoj proslavi prethodila je trodnevna priprava koju je održao fra Ivo Rastočić, župni vikar Župe svetog Franje u Imotskom.

Na samu svetkovinu misno slavlje u osam sati predvodio je fra Kristian Stipanović, župnik Župe Gospe od Zdravlja u Splitu na Dobrom.

Središnje misno slavlje kod crkve Presvetog Trojstva započelo je procesijom u kojoj je sudjelovalo oko 600 Slivanjaca i hodočasnika koji su došli iz susjednih mjesta. Za vrijeme procesije, u kojoj je nošen kip Blažene Djevice Marije uz hrvatske i vatikanske zastave, litanije je pjevao fra Kristian Stipanović.

Misno slavlje predvodio je fra Nediljko Čarapić, župnik Župe svetog Luke u Podbablju. U koncelebraciji su još bili fra Zoran Kutleša, gvardijan i župnik samostana u Imotskom, fra Kristian Stipanović i o. Jakov Milić, mladomisnik koji svoje korijene vuče iz Župe Gospe Karmelske – Zagvozd.

U misi okupljeni su se vjernici posebno pomolili za dušu svojeg negdašnjeg župnika fra Željka Tolića koji je preminuo na Badnjak 2022.

Na samom kraju fra Zoran je, kao župni upravitelj župe u Slivnu, zahvalio svima koji su na bilo koji način sudjelovali u pripravi za proslavu svetkovine. Nakon udijeljenog svečanog blagoslova vjernici su otpjevali himnu „Usred Slivna Imotskoga“.