Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina rođenja sv. Ivana Krstitelja proslavljena u Pisku Đakovačkom

PISAK ĐAKOVAČKI (IKA)

Svetkovina rođenja sv. Ivana Krstitelja svečano je proslavljena uočnicom u srijedu 23. lipnja te u četvrtak 24. lipnja u Pisku Đakovačkom, filijali Župe Dobrog Pastira u Đakovu.

Svečano misno slavlje na uočnicu svetkovine predvodio je preč. dr. Stjepan Radić, rektor Bogoslovnog sjemeništa i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu. Propovjednik je istaknuo važnost promišljanja i nutarnjeg iskustva susreta s Bogom i njegovom voljom. Vrijedno je znati prepoznati Boga u prirodi i malim stvarima, ponizno, a i u važnim životnim trenutcima. Sveti Ivan nam je u tome sigurno dobar primjer, naglasio je u propovijedi preč. Radić.

Misno slavlje pjevanjem je animirao Mješoviti zbor župe, predvođen dirigentom i voditeljem Ivanom Rakoncom. Prije misnog slavlja bila je prigodna pobožnost koju su animirali bogoslovi iz Bogoslovnog sjemeništa te kandidatice i postulantice iz Samostana Milosrdnih sestara svetoga Križa.

Na samu svetkovinu prije podne slavljene su dvije svete mise: prvu je predvodio vlč. Damir Stanić, župnik iz Piškorevaca, a drugu dr. Zdenko Ilić, sudski vikar i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Đakovu, te ujedno i pastoralni suradnik u ovoj župi.

Večernje misno slavlje i zaključenje svetkovine predvodio je domaći župnik vlč. Josip Ivešić. Večernje misno slavlje pjevanjem je animirao zbor mladih Veritas iz Župe Dobrog Pastira. Prije svih misnih slavlja odvijao se hodočasnički program, a svećenici Đakovačkog dekanata bili su vjernicima na raspolaganju za sakrament pomirenja.

Slavlje ove svetkovine više od 40 godina privlači vjernike grada Đakova i Đakovštine, pa i šire. Veliki broj vjernika hodočasti svake godine sv. Ivi, a mnogi od njih i pješice.