Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina sv. Eustahija proslavljena u Dobroti

Dobrota (IKA)

Župna svetkovina sv. Eustahija proslavljena je u nedjelju 25. rujna u Dobroti u Boki kotorskoj.

Misu je predslavio don Dražen Kraljić, koji je govorio o životu sv. Eustahija, kao i o kršćanstvu i mučeništvu. „Oduvijek je bilo progona onih koji su vjerovali u Krista, ali možemo s pravom reći da su prva tri stoljeća kršćanstva na poseban način obilježena progonima. U tim stoljećima svoj su život izgubili mnogi muškarci i žene, mladići i djevojke, pa djeca, a u tom velikom broju nalazi se svetac kojeg danas slavimo i kome je ova crkva posvećena – a to je sveti Eustahije“.

Don Dražen je upitao što to može biti u ljudskoj prirodi i potrebi za uništenjem druge osobe te da je odgovoriti  na to pitanje jako teško. Ali, jedini ispravan odgovor je vjera u Isusa Krista. Osvrnuo se je na oblike današnjeg progona i činjenicu koja se ne mijenja – da jedino vjera može biti utočište.

„Ne smijemo se nikada obeshrabriti niti pokleknuti , jer znamo da je Gospodin na našoj strani i da će on na kraju izvojevati pobjedu nad zlom i grijehom. Dok do tog odlučnog trenutka ne dođe, preporučimo se u moćni zagovor sv. Eustahija da nam pomogne ostati vjernima Kristu do kraja, pa makar to značilo i pod cijenu vlastitoga života“, rekao je don Dražen. Na kraju mise je istaknuo da „ne znamo što nam budućnost donosi, ali živimo svaki dan spremni za Kristov dolazak“.