Budi dio naše mreže
Izbornik

Svetkovina Tijelova u petrinjskoj župi Preobraženja Gospodnjeg

Petrinja (IKA)

Svetkovina Tijelova proslavljena je u četvrtak 20. lipnja u župi Preobraženja Gospodnjeg u Petrinji euharistijskim slavljem i Tijelovskom procesijom koji su okupili župljane, predstavnike DVD Mošćenica, te djelatnike PU sisačko moslavačke i PP Petrinja.

Misu je predvodio župnik Damir Ceković a propovijedao je policijski kapelan don Ivo Borić. U propovijedi naglasio je zajedništvo euharistije i svih nas. Na oltaru je posluživao trajni đakon vlč. Vjekoslav Uvalić. Misa je proslavljena u crkvi u gradnji u kojoj su dan prije postavljena vrata.

Kapelan je zahvalio župniku na suradnji sa župom, „da smo svi po sakramentu krštenja kraljevsko svećenstvo, sveti narod sebi stečen“, kako kaže sv. Luka u Djelima Apostolskim: „Prva zajednica bila je jedno srce i jedna duša“ što mi u ovim teškim vremenima moramo i ostvarivati.

Nakon svečane mise koju je animirao župni zbor, vjernici su se u procesiji s Presvetim uputili po ulicama Slatine gdje su bile četiri sjenice koje su predstavljale četiri dijela župe: Mošćenicu, Slatinu, Češko Selo i Drenčinu.

 

Ključne riječi:
Tijelovo u Petrinji