Budi dio naše mreže
Izbornik

SVJETSKI SUSRET OBITELJI S PAPOM IVANOM PAVLOM II.

Vatikan (IKA )

Svjetski susret obitelji sa Svetim Ocem Ivanom Pavlom II. bit će jedan od središnjih događaja u okviru Međunarodne godine obitelji. Susret će se održati u Vatikanu 8. i 9. listopada ove godine.

Vatikan, 16. 8. 1994. (IKA) – Svjetski susret obitelji sa Svetim Ocem Ivanom Pavlom II. bit će jedan od središnjih događaja u okviru Međunarodne godine obitelji. Susret će se održati u Vatikanu 8. i 9. listopada ove godine. Sam je Sveti Otac o tome na Anđeoskom pozdravljenju 12. lipnja rekao: “Pismom sam obiteljima u veljači ove godine, u svjetlu riječi Božje, nastojao zapodjenuti razgovor sa svakom obitelji. Sada ih pak želim pozvati da mi se, bar duhovno, pridruže na skupu koji će biti završni dio Godine obitelji.” Papa je tom zgodom pozvao sve katoličke biskupije da na biskupijskoj razini prirede slične skupove za obitelji svoga područja.
Papinsko vijeće za obitelj objavilo je raspored susreta obitelji sa Svetim Ocem. U subotu 8. listopada u rimskim će bazlikama od 10 do 12 sati biti Služba riječi. U bazilici sv. Ivana u Lateranu i sv. Lovre izvan zidina Služba će se održati na talijanskom jeziku, u bazilici sv. Marije Velike na engleskom, u bazilici sv. Marije od Anđela i Mučenika na francuskom, u bazilici sv. Pavla Izvan Zidina i bazilici sv. Dvanaest apostola na španjolskom, te u bazilici sv. Križa u Jeruzalemu na njemačkom jeziku. Susret obitelji, kojem će biti nazočan i Sveti Otac, i zajednička molitva sa svjedočanstvima biti će održan od 16 do 19 sati na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Sljedećeg dana na Trgu sv. Petra u Vatikanu u 8.30 sati započinje predstavljanje i svjedočanstva obitelji, a u 10 sati je svečana misa i blagoslov obitelji. Za vrijeme bogoslužja supružnici će obnoviti svoja bračna obećanja. Svetu misu će služiti papa Ivan Pavao II, a izravno će je prenositi Vatikanski radio i brojne televizijske postaje.