Budi dio naše mreže
Izbornik

“Tajna Gospine krunice” don Živka Kustića

ika

Izdavačka kuća Teovizija iz Zagreba objavila je knjigu “Tajna Gospine krunice: tragom međugorskih otajstava” u kojoj su sabrani članci poznatoga teologa i publiciste don Živka Kustića, objavljivani od 15. do 31. listopada 2001. godine u njegovoj kolumni “Jutarnja propovijed” u “Jutarnjem listu”, a kojima je poveo čitatelje u otkrivanje smisla i sadržaja Gospine krunice.
Autorova razmatranja obogaćena su fotografijama reljefa otajstava krunice s Brda Gospina ukazanja u Međugorju. Reljefi radosnih i žalosnih otajstava krunice postavljeni su 1989., a slavnih 2002. Izradio ih je prof. Carmel Puzzoli iz Firence. Fotografirao ih je fra Mario Knezović.

“Pred nama je knjižica koja će mnogima pomoći u molitvi krunice. To je isto tako uobičajen način praćenja te česte i drage katoličke molitve. Na početku svakog otajstva daruje nam se na taj način kratko razmišljanje o tom otajstvu, a ima ih 15. Don Živko Kustić je u tome isproban molitelj, mislilac i pisac. Osobito mu leži aktualizacija vjere i vjerskih otajstava. U ovoj ćemo knjižici naći takva razmatranja koja dotiču i problematiku našeg svakodnevnog života. Siguran sam da će mnogim vjerničkim skupinama biti od koristi u svojoj molitvi krunice koristiti se njegovim razmatranjima”, istaknuo je među ostalim u pogovoru knjizi fra Zvjezdan Linić. (ika-kj)