Budi dio naše mreže
Izbornik

TEMELJ ZAJEDNIEKOGA KRŠAANSKOG POSLANJA - PRAVDA I OEUVANJE LJUDSKIH PRAVA Završeno 1. generalno zasjedanje Evangeliekih zajednica za apostolsko poslanje (CEWA)

Torrepellice (IKA )

Torrepellice, 8. 7. 1996. (IKA) - Zabrinjavajuae širenje vjerskih integralizama i sve dublji ponor koji razdvaja sjever i jug svijeta, kriza identiteta koja muei Europu, problemi su o kojima su raspravljali sudionici 1. generalnog zasjedanja Evangelieke

Torrepellice, 8. 7. 1996. (IKA) – Zabrinjavajuae širenje vjerskih integralizama i sve dublji ponor koji razdvaja sjever i jug svijeta, kriza identiteta koja muei Europu, problemi su o kojima su raspravljali sudionici 1. generalnog zasjedanja Evangelieke zajednice za apostolsko djelovanje (CEWA), me?unarodne organizacije koja je god. 1971. naslijedila Društvo evangeliekih misija, osnovane u Parizu 1822. god. Na šestodnevnom zasjedanju, održanom u Torrepelliciju, u Piemontu, 160 predstavnika 47 protestantskih zajednica iz cijelog svijeta, raspravljali su o znaeenju misija istieuai odnos uzajamnih izmjena koji mora ujediniti Crkve u Francuskoj, Italiji, Švicarskoj, a koje moraju izvirati iz njihova evangelizatorskog poslanja, u potpunom jedinstvu i ravnopravnosti. “Sam Isus” – ustvrdio je pastor Giorgio Turne – “poziva na poslanje. Danas jednako kao prije dvije tisuae godina poslanje apostola je moguae i djelotvorno jedino ukoliko je poduzeta u njegovo ime”. Nije rijee o ponovnom negiranju razlika koje postoje izme?u Crkava na Jugu i Sjeveru vea njihovo dovo?enje na zajednieki kolosijek koji ima za temeljne toeke pravdu i oeuvanje ljudskih prava.