Budi dio naše mreže
Izbornik

Tko njiše kolijevku, njiše i budućnost Hrvatske

Brdovec (IKA )

Biskup Valentin Pozaić predvodio slavlje u župnoj crkvi Sv. Vida u Brdovcu

Brdovec, (IKA) – Pomoćni zagrebački biskup Valentin Pozaić predvodio je na četvrtu korizmenu nedjelju, 30. ožujka, u župnoj crkvi Sv. Vida u Brdovcu euharistijsko slavlje tijekom kojega je krstio Jana, peto dijete obitelji Draganić. Na početku mise župnik Ivan Gretić izrazio je biskupu dobrodošlicu, istaknuvši kako ga posebno raduje što je povod njegova ponovnog dolaska krštenje novog člana župne zajednice.
U homiliji, biskup je govorio o tome koliko je teško u današnje vrijeme biti “normalan”. Osvrnuo se na sadržaj knjige “Hilfe, ich bin Normal” (Upomoć, ja sam normalan), u kojoj ugledni njemački katolički političar Hans Maier govori o tome kako se opasnima za društvo proglašavaju normalni ljudi koji žive u skladnom braku, imaju djecu i pošteno obavljaju svoje dužnosti i posao.
Biskup Pozaić čestitao je roditeljima novokrštenika Jana i zahvalio im na hrabrosti uz riječi: “Tko njiše kolijevku, njiše i budućnost Hrvatske!” Uime zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića, biskup Pozaić uručio je obitelji Draganić prigodni dar slavne hrvatske kune s likom nerođenog djeteta iz 2000., izvijestio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.