Budi dio naše mreže
Izbornik

Tradicionalno hodočašće u Zwiefalten

Zwiefalten (IKA)

I ove godine, već tradicionalno, održat će se jedan od najvažnijih i najsrdačnijih događaja za brojne talijanske katoličke zajednice u Njemačkoj. Riječ je o hodočašću u marijansko svetište Zwiefalten koje će se održati 20. svibnja, na Duhovski ponedjeljak, objavljeno je u listu "L`Osservatore Romano" od 18. svibnja.

Riječ je o dugo iščekivanom događaju na kojem će sudjelovati brojni vjernici iz trideset i dvije talijanske zajednice koje žive na području biskupije Rottenburg-Stuttgart kako bi hodočastili u Zwiefalten u kojem se nalazi lik Gospe od Pompeja. Dnevni program je intenzivan i uključuje molitvu krunice u 10.30 sati, svetu misu u 11 sati te zajednički ručak u 13 sati koji je karakterističan pripremom tipičnih jela iz svake talijanske regije. Nakon toga slijedi zajedničko druženje u šatoru ispred svetišta u kojem će se predstaviti razne talijanske katoličke misije u Njemačkoj.

Prošle godine na hodočašću je sudjelovao i generalni direktor Zaklade Migrantes, mons. Pierpaolo Felicolo, koji nije skrivao ganuće pred brojnim vjernicima koji su došli na ovo hodočašće, istaknuvši da je taj događaj “veliko svjedočanstvo vjere i kulture: vidio sam mnoge ljude u molitvi, ali i s velikom željom da budu zajedno”.

I u Njemačkoj će se od 24. do 28. lipnja održati duhovne vježbe namijenjene misionarima, pastoralnim suradnicima, kao i osoblju zajednica talijanskog govornog područja u opatiji Svetoga Martina u Beuronu (najvećem samostanskom sjedištu reda svetoga Benedikta u Njemačkoj), u Baden-Württembergu. Duhovne vježbe predvodit će mons. Lino Fumagalli, biskup viterbški u miru. Trenutačno u Njemačkoj djeluje osamdesetak talijanskih katoličkih misija s isto toliko svećenika, a građana s talijanskom putovnicom koji tamo žive ima više od 800.000, što je 13,9 posto Talijana koji borave u inozemstvu.


© L’Osservatore Romano. Za pristup cjelovitom sadržaju, više informacija možete saznati ovdje.