Budi dio naše mreže
Izbornik

Tri nove knjige dr. Vinka Kraljevića

Zagreb (IKA)

Nedavno su objavljene tri knjige svećenika Hrvatske katoličke misije Mittelbaden u njemačkom Karlsruheu dr. Vinka Kraljevića: Dosluh neba i zemlje, Međusobna dozivanja i susreti u svemiru i Usmjerenost blistavoj budućnosti.

Sve tri knjige imaju isti podnaslov Tragom biblijskih riječi liturgijske godine: A, B i C. Tekstovi su višenamjenski, mogu se koristiti za propovijedi, predavanja, kateheze, meditacije, molitvu. U svim knjigama isti su predgovori, uvodi, sažetci, recenzije/osvrti.

„Svaka je knjiga međusobno raznolika. Svaka je za sebe čvrsta građevina, sagrađena na stijeni. A sve zajedno tvore skladnu cjelinu, trobrodnu duhovnu baziliku punu vjere, nade i ljubavi. Tematski, sadržajno i argumentacijski se dopunjuju. Na promišljen, jednostavan, nenametljiv način nudi se odgovor na egzistencijalna čovjekova potanja. Moglo bi se reći: pouzdan Božji odgovor na vječna čovjekova pitanja.“ /…/.

„Tekstovi knjiga su veoma otvoreni. Nadahnjuju put nade u pobjedu dobra. Nude velike mogućnosti pozitivna razmišljanja i široke primjene. Iz naslova knjiga naslućuje se trajni razgovor neba i zemlje – Boga i čovječanstva, zemlje i neba – čovječanstva i Boga. Oba dozivatelja čeznu za međusobnim približavanjima i susretima. U tekstovima je prisutna snaga spoznaje i htijenja za oslobođenjem od svih zlih sila koje ugrožavaju sretan život svijeta i čovječanstva: od prvog do novog stvaranja neba i zemlje, od prvog čovjeka – Adama, do novog čovjeka – Isusa Krista, početnika novog čovječanstva.

Neutažive su gladi i žeđi čovječanstva za blistavom budućnosti: uključiti se u zajedništvo novoga, potpuno osmišljena života s objavljenim Bogom Biblije/…/. Sve dotle će trajati međusobni doslusi, dozivanja i traženja u svemiru“, ističe se u Sažetku.

(Tiskara „Denona“ d.o.o., Zagreb, grafička priprema: Salesiana d.o.o.)