Budi dio naše mreže
Izbornik

U Brinju održan sastanak svećenika Otočkoga dekanata

Brinje (IKA )

Sastanak svećenika Otočkoga dekanata održan je 1. listopada, u župnom domu u Brinju. Susret je započeo molitvom Trećega časa iz Časoslova, koju je predvodio domaćin vlč. Pejo Ivkić. Odmah nakon molitve on je održao razmatranje o Marijanskoj pobožnosti u tijeku liturgijske godine, poglavito u listopadu, nakon čega se razvila vrlo korisna rasprava uz iznošenje iskustava iz pastoralne prakse.

Dekan mons. Tomislav Šporčić dao je potom osvrt na Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji, koji je nedavno održan u Splitu i Solinu. Naveo je neke mogućnosti za daljnji pastoralni rad s obiteljima, posebno istaknuvši osnivanje obiteljskih zajednica gdje god je moguće, koristeći primjer župa koje u tome već imaju iskustva.

Don Anđelko Kaćunko izvijestio je o najvažnijim točkama prošlotjedne jesenske sjednice Prezbiterskoga vijeća, koja je održana u Gospiću. Slijedio je kratak dogovor o biskupijskom susretu Župnih pastoralnih vijeća, koji će se održati u Otočcu u nedjelju 4. studenoga.

Na kraju susreta dekan Šporčić obavijestio je o župnom hodočašću u Rijeku, pod vidom promidžbe duhovnih zvanja. Uz to bilo je riječi i o sljedećem dekanatskom Tečaju o braku, te je dogovoreno da novi dekanatski radni susret bude u studenome u Otočcu.

Ključne riječi:
Brinje Otočki dekanat Šporčić