Budi dio naše mreže
Izbornik

U Meksiku održan deveti svjetski susret Kursilja

Monterrey (IKA)

Svjetski susret Kursilja održan je u Meksiku, u Monterreyju, od četvrtka 1. do nedjelje 4. lipnja. Uime Hrvatskog Kursilja, na susretu je sudjelovao Krešimir Percela.

Na susretu je bilo 30-ak svećenika, duhovnika Kursilja širem svijeta, među kojima su bila i tri biskupa. Naziv susreta bio je „Strast za evangelizacijom“, gdje se kroz nagovore i predavanja razgovaralo o tome kako zadržati strast za širenjem Božje riječi, kako nakon više godina služenja u Kursilju i dalje biti radostan kršćanin i tu radost širiti u svojoj okolini.

Kroz dijeljenje iskustava, razgovaralo se o Kursiljo metodi te o potrebama prilagodbe vremenima u kojima se nalazimo s ciljem privlačenja mladih ljudi koji će nastaviti služiti u Kursilju te sudjelovati u evangelizaciji. Krešimir Percela podijelio je iskustvo rada s mladima u Hrvatskoj.

Jedan od ciljeva toga svjetskog Kursiljo susreta je bio i odabir novog tajništva Svjetskog Kursilja, koje će voditi pokret u iduće četiri godine. Dosadašnje vodstvo iz Mexica zamijenila je grupa kursiljista koju je kandidiralo španjolsko tajništvo.

Tako novo svjetsko Kursiljo tajništvo čine predsjednik Álvaro Martínez Moreno (Španjolska), potpredsjednik Adair Batista (Brazil), duhovnik i biskup Seville mons. José Ángel Saiz Meneses (Španjolska), blagajnik Thomas Patrick Creen (Ukrajina), tajnica Francoise Delaunoy Horta (Čile),  predstavnik Europske grupe Krešimir Percela (Hrvatska), predstavnik Latinoameričke grupe Alberto Stang (Argentina), predstavnik Sjevernoameričke grupe Jackie DeMesme-Gray (SAD) i predstavnik Azijsko-australske grupe Alfred Bongi (Australija).