Budi dio naše mreže
Izbornik

U Splitu otvorena izložba Ljubice Buble Dragojević „Umjetnica i njezina priča“

Split (IKA)

Izložba „Umjetnica i njezina priča“ Ljubice Buble Dragojević otvorena je uoči Božića, u ponedjeljak 18. prosinca 2023., u prostoru Prokulture – Kuće jezika i kulture, na Peristilu u Splitu.

Izložbu su, uz autoricu, otvorili fra Ante Branko Periša i voditeljica Prokulture Nensi Ivanišević.

Izložba „Umjetnica i njezina priča“ je svestrano predstavljanje stvaralaštva bez granica, ograničenoga jedino okvirima izložbenog prostora. Autorica je, nakon Ivinih anđela, predstavila Jaslice, Gospe u ružičnjaku, Noinu arku, križeve i niz drugih likova, okružene detaljima njezinoga razigranog umjetničkog vrta, prepunog drveća, arka, koza, mačaka, pijetlova… – svega onoga što njezina duša i ruka može stvoriti i javnosti darovati.

Otvarajući izložbu, kiparica Buble je rekla, da je njezino kiparstvo priča o samoj njoj. Usprkos svemu, unatoč brojnim traženjima i dvojbama „ako si umjetnik ne možeš prestati biti umjetnik“, dodala je.

Ljubica Dragojević Buble rođena je u Splitu. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, u klasi prof. Branka Ružića. Od 1984. živi i radi u Trogiru. Imala je brojne samostalne i skupne izložbe.