Budi dio naše mreže
Izbornik

U Starom Petrovom Selu proslavljen blagdan sv. Antuna opata

Staro Petrovo Selo (IKA)

Premda je staropetrovoselska župa posvećena sv. Antunu Padovanskom, svake zime svečano slave i sv. Antuna pustinjaka i opata. Na svečanu misu 17. siječnja, uz domaće vjernike, stigli su i vjernici susjednih župa. Euharistiju je slavio gvardijan cerničkog franjevačkog samostana i župnik župe sv. Petra apostola u Cerniku o. Vjenceslav Janjić.

U koncelebraciji su bili arhiđakon Posavskog arhiđakonata Požeške biskupije i župnik u Brodskom Stupniku mons. Antun Prpić, dekan Novokapelačkog dekanata i župnik u Novoj Kapeli Goran Mitrović, župnik župe Slavonski Kobaš Goran Kovačević, župnik u Oriovcu Vicko Obradović, župnik u Staroj Gradiški Mato Rukavina, župnik u Štivici Josip Vračarić, župnik župa Bebrina i Dubočac Marijan Golec te umirovljeni svećenik rodom iz staropetrovoselske župe Tomo Mrnjec. Vjernicima je na raspolaganju za ispovijed bio župnik u Vrbovi Stjepan Bakarić.

Na kraju mise svima je na sudjelovanju zahvalio staropetrovoselski župnik Ivan Nikolić, a mons. Antunu Prpiću i o. Vjenceslavu Tunji Janjiću, čestitao je imendane.