Budi dio naše mreže
Izbornik

U Varaždinu preminuo fra Albin Novak

Varaždin (IKA)

Fra Albin Novak, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, okrijepljen svetim sakramentima blago je u Gospodinu preminuo u bolnici u Varaždinu u utorak 17. rujna u 75. godini života, 58. redovništva i 49. svećeništva.

Fra Albin Josip Novak rođen je 23. ožujka 1945. godine u Pribislavcu kod Čakovca, oca Franje i majke Rozalije r. Novak. Nakon osnovne škole stupio je u Franjevački red. U novicijat Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda ušao je 22. srpnja 1962. godine u Cerniku dobivši ime fra Albin. Nakon godine novicijata, 23. srpnja 1963. godine položio je prve redovničke zavjete. Svečane redovničke zavjete položio je 2. ožujka 1969. godine, a za svećenika je zaređen 19. ožujka 1971. godine u Asizu u Italiji. Studirao je psihologiju u Njemačkoj u Münsteru. Kao svećenik bio je na službi u Münsteru i Landau (Njemačka), u Samoboru, Osijeku-Jug, Zagrebu-Siget, Kloštar Ivaniću, u Rijeci na Trsatu, Čakovcu, Bjelovaru, a od 2017. godine u samostanu u Varaždinu na oporavku. Tijekom svojega redovničkoga i svećeničkoga života obavljao je službe, župnog vikara, vikara i ekonoma samostana, duhovnika i ispovjednika, duhovnoga asistenta OFS-a.

pok. fra Albin Novak

Sprovod fra Albina Novaka bit će u četvrtak 19. rujna u 13.30 sati na groblju u Varaždinu, a misa zadušnica slavit će se nakon sprovoda u franjevačkoj crkvi sv. Ivana Krstitelja u Varaždinu.

Ključne riječi:
fra Albin Novak