Budi dio naše mreže
Izbornik

Umro dr. Đuro Puškarić

Rijeka (IKA)

Umirovljeni svećenik Riječke nadbiskupije dr. Đuro Puškarić umro je u srijedu, 5. kolovoza u KBC-u Sušak u Rijeci u 75. godini života i 49. godini svećeništva. Sprovodna misa s obredom ukopa počinje u petak, 7. kolovoza u 16 sati u župnoj crkvi Kraljice Svete Krunice u Vođincima.

Vlč. dr. Đurio Puškarić rođen je 25. rujna 1945. u Vođincima. Prva četiri razreda osnovne škole završio je u Vođincima, druga četiri u Starim Mikanovcima. Gimnaziju počinje u Sjemeništu u Zagrebu, a završio ju je u Đakovu gdje je maturirao 1965. Zatim polazi u vojsku u Mostar. Filozofiju započinje u Zagrebu, a završava 1969. u Beču. Zaređen je za prezbitera 4. srpnja 1971. u Vođincima. Zatim polazi teologiju u Rimu na Papinskom Sveučilištu Lateranum, gdje s licencom završava 1973. Poslije studira patrologiju na Institutu Patristicum Augustinianum u Rimu, koji završava doktoratom 1977. (Trinitarni misterij u propovijedanju sv. Augustina). Inkardiniran je 1. studenog 1980. u Riječko-senjsku nadbiskupiju.

Službe koje je vršio u Riječko-senjskoj nadbiskupiji, a poslije u Riječkoj nadbiskupiji su: dekan, član Prezbiterskog vijeća, član Zbora savjetnika, ravnatelj riječkog Caritasa, povjerenik za katoličke udruge i pokrete, djelovao je kao župnik u mjestima Vrbovsko, Ogulin, Veprinac, Ičići i Rukavac.

Ključne riječi:
dr. Đuro Puškarić