Budi dio naše mreže
Izbornik

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira novu sezonu Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“

Split (IKA)

Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije, u akademskoj godini 2020./2021., organizira novu sezonu igranja Katoličke malonogometne lige „Ivan Pavao II.“ (KMNL).

„Iako smo svi opterećeni pandemijom COVID-19 te tražimo različite mogućnosti kako organizirati svakidašnji život i posao, u razgovoru s nekim župnicima i mladima, koji su do sada bili uključeni u igranje lige, javlja se želja da i u ovo novo vrijeme, pred izazovom pandemije, nastavimo s igrom. Stoga bi se ovogodišnja KMNL igrala, kao i do sada, na igralištu Nadbiskupskog sjemeništa (u proljetnom i ljetnom dijelu godine) i u sportskoj dvorani u Solinu (u jesenskom i zimskom dijelu godine), uz sve epidemiološke upute vezane uz pandemiju COVID-19“, najavljuju iz Ureda za pastoral mladih SMN te u nastavku nadodaju:

„Kao i prijašnjih godina, ovisno o epidemiološkim mogućnostima, organizirat ćemo različite susrete poput: misa s nadbiskupom za početak lige, adventska i korizmena duhovna obnova, misa s nadbiskupom za kraj KMNL (Te Deum), odlazak pobjedničke momčadi na nacionalnu završnicu i završni susret s nadbiskupom – dodjela nagrada pobjednicima i najboljim igračima. No o svemu tom ovisit će daljnje okolnosti oko pandemije COVID-19“, zaključuju.

Župne momčadi koje žele sudjelovati u novoj sezoni KMNL trebaju dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1. Prijaviti župnu momčad od rujna do 2. listopada 2020. u nadbiskupijskom Uredu za pastoral mladih od 9-12 sati.

2. Momčad može imati 20 prijavljenih igrača u dobi od 16 – 30 godina, tri igrača mogu biti izvan te dobne granice. Igrači moraju biti s područja župe izuzev iznimnih slučajeva.

3. Ispuniti prijavnicu koju se može preuzeti ovdje. Župnik je dužan ovjeriti dopis pečatom župe i vlastoručnim potpisom. Na ovaj način garantirate nam kako su momci s popisa članovi Važe župne zajednice, te kako su prikladni za igranje KMNL.

4. Kopirati osobnu iskaznicu novo prijavljenih igrača i donijeti jednu sliku dotičnog igrača.

5. Upoznati igrače s pravilnikom o natjecanju i disciplinskim pravilnikom koji je dostupan na mrežnoj stranici Pastorala mladih Splitsko-makarske nadbiskupije! Preporučujemo voditeljima momčadi, a i župnicima, redovito praćenje objava na mrežnoj stranici, kako bi se ostvarilo što bolju međusobnu suradnju.

6. Kotizacija za cijelu sezonu 2020./2021. kao i do sada je 3.000,00 kn. Momčadi koje su prošle godine platile puni iznos, a nisu igrali do kraja sezonu zbog COVID-19, naknadno će biti obaviještene o načinu i iznosu uplate za sezonu 2020./2021.

7. Malonogometno natjecanje počinje u ponedjeljak 5. listopada 2020. na igralištu Nadbiskupskog sjemeništa. Raspored igranja bit će objavljen na web stranici www.mladisplit.com.

8. Raspored utakmica predviđen je preko tjedna i vikendom kako bi se prilagodili mladima i njihovim obavezama.

9. Ako epidemiološke mjere budu dozvoljavale, natjecanje se održava na vanjskom terenu u Sjemeništu (u ljetnom i proljetnom dijelu godine), te u sportskoj dvorani u Solinu (u zimskom i jesenskom dijelu godine).