Budi dio naše mreže
Izbornik

„Uršuline zvjezdice“ dvostruke pobjednice 65. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži

Varaždin (IKA)

Zbor Katoličke osnovne škole svete Uršule „Uršuline zvjezdice“ iz Varaždina najbolji je dječji zbor 65. Glazbenih svečanosti hrvatske mladeži koje su u srijedu 4. svibnja održane u Varaždinu.

„Uršuline zvjezdice” prvi su se puta na Glazbenim svečanostima predstavile 2019. godine i pobjedom u kategoriji zborova mlađeg uzrasta bile su veliko iznenađenje natjecanja.

Ove godine „Uršuline zvjezdice“ obranile su naslov pobjednika prošlog natjecanja, ali i napravile veliki korak dalje – predstavile su se u dvije starosne kategorije, odnosno s dva zbora. U konkurenciji 13 zborova mlađeg uzrasta (od 1. do 5. razreda) osvojile su prvu nagradu i zlatnu plaketu, a u konkurenciji šest zborova starijeg uzrasta (od 5. do 8. razreda) također prvu nagradu i zlatnu plaketu. Osim tih nagrada pripala im je i posebna nagrada, prijelazni pehar Hrvatskog društva skladatelja za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja.

„Rad s djecom u katoličkoj školi veoma me ispunja i raduje. Osjećam da je to i uzajamno, pa je radost time veća. Iznimno sam ponosan na naš zajednički rad, na sve što smo u tako kratkom vremenu postigli. Naravno da nas nagrade vesele, ali one nisu i ne smiju biti glavni cilj našeg rada. Mora postojati nešto važnije. Uršulicama i sebi osobno želim da nam radost zajedničkog muziciranja i glazba koja uzdiže dušu k Bogu uvijek budu najvažnija nagrada i najveća motivacija. Na „Uršuline zvjezdice“ gledam prije svega kao na moje mlade prijatelje, a tek onda kao na učenike i zboraše. Neki od njih već postaju i katedralni pjevači, što je meni kao katedralnom orguljašu velika radost“, izjavio je katedralni orguljaš i voditelj zbora „Uršuline zvjezdice“ Višeslav Jaklin.