Budi dio naše mreže
Izbornik

Vatikanski muzeji ponudili poklon-karticu za posjet 2021.

Vatikan (IKA)

Zbog pandemije koronavirusa diljem svijeta zatvoreni su muzeji, pa tako i Vatikanski, koji je stoga prilagodio svoju ponudu, prenosi Vatican News.

Tko za božićne blagdane želi darovati posjet Vatikanskim muzejima može se odlučiti za „Musei Vaticani Gift Card”, poklon- karticu koja se može iskoristiti do 31. prosinca 2021.

Na posebno otvorenoj mrežnoj stranici ponuđene su dvije mogućnosti – samo ulazak i ulazak i stručno vodstvo, koje traje dva sata. Korisnik poklon-kartice ne dobiva obični bon elektroničkom poštom već i posebno dizajniranu karticu koja se može staviti „pod bor“, ističu organizatori.

Na mrežnoj stranici www.museivaticani.va još je od ožujka moguće virtualno razgledati Sikstinsku kapelu, muzej Pio Clementino, muzej Chiaramonti, Braccio Nuovo (Novo krilo), Rafaelove sobe, kapelu Niccolinu i Sala dei Chiaroscuri. Virtualni posjetitelj može istražiti svaki od tih prostora, okrećući kameru u svim smjerovima i usredotočujući se i na najmanje pojedinosti pojedinačnih djela reproduciranih u visokoj rezoluciji.

Usto, službeni Instagram račun @vaticamuseums svakodnevno nudi detalje vatikanskih remek-djela, popraćene kratkim opisima koji pomažu u razumijevanju povijesti i značenja mnogih, manje ili više poznatih, djela.