Budi dio naše mreže
Izbornik

Veritas – Glasnik Sv. Antuna Padovanskog za veljaču

Zagreb (IKA)

Objavljen je broj za veljaču časopisa Veritas – Glasnik Sv. Antuna Padovanskog.

U rubrici Intenzivna njega i ovoga nam puta, fra Željko Barbarić, naglašava važnost molitve i na opasnost izostanka molitve za duhovni život, a posebno za život jednog svećenika, stavljajući sebe kao primjer. Potiče nas da se poput sv. Ivana Pavla II., zaustavimo, uronimo u molitvu i čeznemo za ponovnim zaljubljivanjem u Božju ljubav.

Ohrabrujuća je svaka mladenačka hodočasnička priča koju susrećemo na „Veritasovom“ putu u Padovu. Prošle godine se tom putu pridružio i jedan mladić sretnog imena – Srećko. Njegov poticaj za hodočašće i posjetu sv. Antunu Padovanskom donosi Tanja Maleš u poznatoj nam rubrici Antunove stranice.

Nakon što smo u prošlom broju pod nazivom “Biblijske žene” započeli niz s najvećom među ženama – Blaženom Djevicom Marijom, vratit ćemo se jedno dulje razdoblje unatrag i konkretnije upoznati lik pramajke Izraela, slobodno nazvane prve dame Izraela, žene Abrahamove – Saraje, odnosno Sare. Više možete pročitati u novoj rubrici Velike biblijske žene koju nam donosi Ivan Dragičević.

Fra Ljudevit Maračić, koji skoro 60 godina surađuje s „Veritasom“, nekadašnjim „Glasnikom sv. Antuna Padovanskog“ otvara nam Veritasom spomenar. Piše o vremenskim okvirima nastanka jednog fenomena, koji traje i danas i koji predstavlja zasigurno i određene teškoće, izvjesni rizik, ali i očekivanu radost. Koji su to trenutci njegova života i života samog „Veritasa“ koji se vječno pamte, pročitajte u novom broju.

Zaljubljenost je kada ti se netko sviđa zbog izgleda, materijalnih stvari, dobrih osobina i dobrog ugleda. A ljubav je kada nekoga voliš bez obzira koliko ste različiti, kada nije važan izgled, ugled, kada su važne i dobre i loše osobine tada je najvažnije što osjećaš u srcu. U Temi novog broja Veritasa – Glasnika sv. Antuna Padovanskoga donosimo Tajnu ljubavi, odnosno tri predivne ljubavne priče u kojima požrtvovnost, umiranje sebi i čista ljubav uz vjeru u Boga uvijek prevladaju.
Dugo očekivani Zbornik o Vojsci Bezgrešne i masoneriji, po prvi puta na hrvatskom govornom području, rasvjetljava enigmu slobodnog zidarstva, iliti masonerije, s kojom se prije 100 godine susreo sv. Maksimilijan Kolbe i osnovao Vojsku Bezgrešne s ciljem da moli za obraćenje masona. Za narudžbe do kraja veljače odobravamo 20% popusta, a uz nardužbe s nekim od ranijih zbornika odobravamo 30% poposuta na svaki od njih. Zbornik o Vojsci Bezgrešne i masoneriji možete nabaviti po cijeni od 180 kn + poštarina.

Također Veritasova preporuka u mjesecu veljači – mjesecu zaljubljenosti je knjiga Mladi Stepinac – pisma zaručnici, koju možete dobiti po cijenu od 30 kn + poštarina.