Budi dio naše mreže
Izbornik

VIDEO Kardinal Vinko Puljić predvodio 17. istovremenu krunicu „Hrvata svega svijeta"

Zagreb (IKA)

Otac Ivan Ike Mandurić u subotu 21. studenoga organizirao je 17. po redu istovremenu krunicu „Hrvata svega svijeta" na Zoom platformi, a prenosila se putem YouTube kanala u 14 sati. U molitvu je uveo predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić.

Foto: YouTube/screenshot

Uz kardinala Puljića i o. Iku Mandurića, predmolitelji su bili fra Ivica Jagodić, Željka Jurić Mitrović, Snježana Maljak, Negzana Pavičić i Zoran Janković. Kao i posljednja, 16. krunica “Hrvata svega svijeta” i ova 17. po redu krunica bila je posvećena Danu sjećanja na žrtvu Vukovara i Škarbnje.

Predmolitelji:

Mons. Vinko Puljić
Bosanskohercegovački kardinal i nadbiskup metropolit Vrhbosanske nadbiskupije.
Fra Ivica Jagodić
Župnik Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru, jedan je od najzaslužnijih za postavljanje kenotafa i objavu popisa s imenima 2717 žrtava u Vukovaru. Zahvaljujući njemu, obitelji nestalih konačno imaju gdje zapaliti svijeću.
Željka Jurić Mitrović
Široj javnosti poznata kao uplakana šestogodišnja djevojčica u plavom kaputiću koja u koloni napušta Vukovar. 2004. objavila je zbirku pjesama “Moja rijeka suza”, u kojoj autorica iznosi snažne doživljaje iz svog djetinjstva u razrušenom gradu.
Snježana Maljak
Braniteljica, dragovoljka, žrtva seksualnog zločina iz Vukovara – javno svjedoči o zločinima, pripadnica udruge žene Domovinskog rata i zaklade Sunčica koja se brine u žrtvama seksualnog zločina iz Domovinskog rata. Zaklada omogućava pružanje materijalne i nematerijalne potpore žrtvama, istraživanje ratnih zločina seksualnog zlostavljanja, prikupljanje svjedočanstava, objavljivanje i upoznavanje domaće i međunarodne javnosti s dimenzijom ratnog stradanja u vrijeme Domovinskog rata.
Negzana Pavičić
U pokolju na Škabrnju u jednom je danu, u nekoliko sati, izgubila muža Milu, kojeg su joj ubili pred očima, majku, oca, svekra i svekrvu. Zajedno s dvije malene kćeri i sama je jedva ostala živa. Baka četvoro unuka i u iščekivanju novih. Živi u Škabrnji, aktivna u svojoj župi.
Zoran Janković
Pripadnik Turbovoda. Kao stanovnik Borovog Sela prognan već u trećemu mjesecu 1991., bio je sudionik obrane od početka njezinoga organiziranja sve do pada grada. Bio je i zatočenik srpskih logora u kojima je proveo 270 dana. Zapovjednik Turbo voda kojemu je pripadao, bio je sin Blage Zadre, pokojni Robert Zadro oni su bili interventni vod za najteže zadatke u Vukovaru.

Molilo se u izravnom prijenosu na YouTube kanalu Za vječnu slavu , na Laudato TV, kao i na Facebook stranici Krunica Hrvata te na stranicama Hrvatske katoličke mreže (HKM).