Budi dio naše mreže
Izbornik

Vjerski cikloturizam u svetište Gospe Ilačke

Ilača (IKA)

U nedjelju, 2. lipnja u svetištu Gospe Ilačke održan je šesti vjerski cikloturizam.

Zaljubljenici u bicikle, članovi nekadašnje udruge biciklista “Srijem” iz Ilače i ove godine su, unatoč lošem vremenu, organizirali hodočašće biciklista. Njih sedamdesetak, dobro poznatu rutu od Vinkovaca do Ilače prošlo je za nešto više od dva sata. Po dolasku u svetište, nakon kratke okrjepe uslijedila je misa koju je predvodio upravitelj ilačkog svetišta Ivan Đakovac, a koncelebrirao vlč. Vlado Karačić iz Starih Mikanovaca, koji je i ove godine u Ilaču došao biciklom.

U svojoj propovijedi vlč. Đakovac naglasio je važnost molitve. „Ako me pitate koliko moliti, kazat ću vam – ni malo ni puno. Onoliko koliko je potrebno da molitva bude pobožna, iskrena i iz dubine srca. Nekada je moliti vrlo teško, ali svakako potrebno. Često molimo za svoje najbliže, za svoje prijatelje. A Isus nas uči da molimo i za svoje neprijatelje. To zna biti jako teško i nama ljudima često nerazumljivo, ali takvom molitvom dokazujemo svoju vjeru u Boga i pripadnost Crkvi“, naglasio je župnik.

Na kraju mise župnik Đakovac zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji šestog vjerskog cikloturizma, a posebno sudionicima biciklijade. „Iako udruga biciklista više ne postoji, ostala je ljubav prema Gospi Ilačkoj i zato smo danas ovdje. Hvala vam svima koji ste došli i imate osjećaj da ste učinili danas nešto veliko, a posebno vama koji ste došli s nekom nakanom“, zahvalio je župnik te pozvao sve sudionike na susret i sljedeće godine.