Budi dio naše mreže
Izbornik

Vladika Milan Stipić pohodio župu Radatovići na Žumberku

Radatovići (IKA)

Križevački vladika Milan Stipić izvanredno je u subotu, 13. kolovoza pohodio župu Uskrsnuća Gospodnjega u Radatovićima, u Žumberku, koja graniči sa Slovenijom.

Dočekao ga je župnik o. Ivan Skalivskyi zajedno sa župnom zajednicom. Vladika Stipić je u župnoj crkvi služio svetu liturgiju i propovijedao.

Osvrnuvši se na Evanđelje, koje govori kako čovjek može učini sve ukoliko ima vjere, potaknuo je vjernike na ustrajnost u vjeri otaca. “Čovjek ne može biti potpun ako nema žive vjere u Boga Stvoritelja i povjerenja u bližnjega. Vjera čovjeka hrani dobrim i pozitivnim, preoblikuje ga i uzdiže do i čovjeku nezamislivih visina. Vjera i društvo i pojedinca oplemenjuju, preobražavajući ga sve više u sliku Božju, a upravo to je čovjekova bitna antropološka odrednica” – rekao je vladika Stipić.

U zajedničkom druženju s vjernicima kojima je godinama i bio župnikom, vladika Stipić je izrazio radost što je na vidiku jedna nova perspektiva jedinstveno lijepoga  žumberačkoga kraja koji sve više privlači ljude iz gradskih sredina. Seoski turizam kao i proizvodnja zdrave hrane sigurno jesu perspektive budućnosti ovoga prelijepoga kraja Hrvatske. Vladika je potaknuo vjernike da uvijek s ljubavlju njeguju i svoj grkokatolički identitet koji je i duhovno i društveno i kulturno bogatstvo.