Budi dio naše mreže
Izbornik

Volontiranje u Domu hrvatskih hodočasnika u Rimu

Rim (IKA)

Dom hrvatskih hodočasnika u Rimu pruža mogućnost volontiranja osobama koje su za to zainteresirane i koje ispunjavaju uvjete za ovu vrstu kršćanske karitativno-duhovne djelatnosti kojom se vrše tjelesna i duhovna djela milosrđa u korist hodočasnika.

Volontiranje traje mjesec dana ili duže prema dogovoru. Za vrijeme volontiranja stan i hrana su osigurani. Volontiranje obuhvaća rad u kuhinji i blagovaonici, spremanje soba i čišćenje domskih prostorija kao i druge poslove ugostiteljskog karaktera.

U slobodno vrijeme volonter ima mogućnost posjetiti sveta mjesta Vječnoga Grada i ostale spomenike grada Rima i na takav se način i sam duhovno obnoviti i učvrstiti u vjeri. Za volontiranje se primaju katolički vjernici od 21. do 45. godine uz uvjet da su psihički i fizički zdravi. Ne primaju se osobe koje dolaze samo iz turističkih motiva.

S volontiranjem se može započeti 25. listopada pa nadalje, do kraja 2020. godine. Daljnje informacije mogu se dobiti na broj telefona 098 546 806 ili na e-adresu postulatura@ivanmerz.hr