Budi dio naše mreže
Izbornik

Vrijedna novčana donacija HKZ Ravensburg-Friedrichshafen obitelji Strah

Čakovec (IKA)

U Dnevnom boravku „Dr. Antun Bogdan“ u Čakovcu u utorak 18. veljače djevojčici Eni strah i njezinoj majci Martini uručena je donacija Hrvatske katoličke zajednice Ravensburg-Friedrichshafen u iznosu od 9.000 eura.

Hrvatska katolička zajednica Ravensburg-Friedrichshafen, pod vodstvom vlč. Ilije Jokića, svake godine organizira adventsku akciju „Kap dobrote“ kojom pomaže jednoj obitelji neke biskupije u Hrvatskoj, a ove je godine odlučeno da se iznos od 9.000 eura prikupljen u akciji daruje djevojčici Eni Strah i njezinoj obitelji. Ena je inače korisnica Dnevnog boravka djece „Dr. Antun Bogdan“ Caritasa Varaždinske biskupije smještanog u Čakovcu. Njena majka, Martina Strah, uz Enu ima još troje male djece, a suprug joj je preminuo prošle godine u 39. godini života.

Upravo je to bio razlog što je vodstvo Caritasa Varaždinske biskupije, na prijedlog voditeljice Dnevnog boravka Kristine Novaković, ovu donaciju usmjerilo upravo Eni i njezinoj obitelji. „Za majku četvero djece koja je ostala sama, ovo zaista puno znači. Još sam pod šokom. Novci su veliki i vjerujem da će se s tim novcima osigurati ono što je djeci potrebno, da ćemo urediti našu kuću i nastaviti dalje. Neizmjerno sam zahvalna svima: donatorima, ali i Caritasu Varaždinske biskupije što je donaciju usmjerila prema nama“, poručila je Enina majka Martina.

Eni i njezinoj majci donaciju su uručili predsjednik Caritasa Varaždinske biskupije mons. Antun Perčić te ravnatelj Caritasa Varaždinske biskupije Ante Šola.

Ravnatelj Šola izrazio je zahvalnost spomenutoj Zajednici koja je ovog puta odabrala baš Varaždinsku biskupiju te Enu i njezinu obitelj. Rekao je i da ga posebno veseli činjenica kako su svi bili iznenađeni iznosom prikupljenog novca te da je po tome vidljivo kako su ljudi davali zaista od srca. „I oni mogu biti sigurni da je donacija došla u prave ruke: peteročlana obitelj bez oca mislim da zaslužuje ovakvu pomoć i nadamo se da ćemo sudjelovati na zajedničkom polju pomaganja bližnjih i u budućnosti.“ Ravnatelj Šola dodao je i kako se ostale hrvatske katoličke zajednice iz inozemstva također ponekad priključuju Caritasovim akcijama te im ovim putem svima od srca zahvalio.

Voditeljica Dnevnog boravka Kristina Novaković rekla je kako su ovakvim ustanovama donacije značajne budući da im je važna dobrobit svakog njihovog korisnika i njihovih obitelji.

„Naša ustanova, osim što brine o djeci, brine i o njihovim obiteljima i drago nam je da smo u ovoj situaciji mogli biti most između onih koji mogu donirati i darivati sredstva do onih kojima su ta sredstva potrebna“, poručila je voditeljica Novaković.