Budi dio naše mreže
Izbornik

XVI. koncert sv. Eufemiji u Rovinju

Rovinj (IKA)

U nedjelju 1. rujna na rovinjskom glavnom trgu održan je XVI. koncert sv. Eufemiji. Kao i svake godine prve nedjelje u rujnu tim glazbenim događanjem župa sv. Eufemije slavljenički započinje pripremu za proslave zaštitnice grada.

Svečano misno slavlje u crkvi Sv. Eufemije predvodio je župnik u Boljunu Jeronim Jokić, a glazbeno ga animirali izvođači koncerta.

Koncert, pod pokroviteljstvom župe sv. Eufemije i Grada Rovinja započeo je nastupom mlade kantautorice iz Zadra Tee Vidaić. Nakon nje nastupio je rovinjski kantautor Davor Terzić kojem se u nastupu pridružila supruga Vesna Terzić koja je uz glazbenog urednika Hrvatskog katoličkog radija Slavka Nedića vodila program.

Uslijedio je nastup gostujuće glazbene skupine Vita nova iz Pakraca. Nakon njih nastupila je grupa Poklon, zatim kantautor iz Varaždina Antonio Tkalec i za kraj grupa Shalom iz Pule, kojoj su se u posljednjoj skladbi pridružili svi izvođači.

Glazbenici koji su nastupili redovito animiraju misna slavlja u svojim župama, prate klanjanja i duhovne obnove. Grupa Shalom i Vita nova neprekidno djeluju više od 30 godina, a na koncertu su se predstavili autorskim skladbama. Tradicionalni su koncert popularne duhovne katoličke glazbe i ove godine organizirali Vesna i Davor Terzić.