Budi dio naše mreže
Izbornik

ZAGREBAČKI ORDINARIJAT O PROVEDBI ODLUKE O NOVIM BISKUPIJAMA NA DOSADAŠNJEM PODRUČJU ZAGREBAČKE NADBISKUPIJE

Zagreb (IKA )

Zagreb, 12. 8. 1997. (IKA) - Ordinarijat zagrebačke nadbiskupije objavio je 11. kolovoza obavijest o provođenju odluke Svete Stolice o osnutku novih biskupija na dosadašnjem području zagrebačke nadbiskupije. Odluka o utemeljenju požeške biskupije bit će

Zagreb, 12. 8. 1997. (IKA) – Ordinarijat zagrebačke nadbiskupije objavio je 11. kolovoza obavijest o provođenju odluke Svete Stolice o osnutku novih biskupija na dosadašnjem području zagrebačke nadbiskupije. Odluka o utemeljenju požeške biskupije bit će provedena u subotu, 27. rujna, u Požegi, a u istome slavlju bit će ređenje požeškog biskupa dr. Antuna Škvorčevića. Provedba odluke o osnutku varaždinske biskupije bit će u nedjelju, 28. rujna kada će biti ustoličenje i varaždinskog biskupa Marka Culeja. Novi zagrebački nadbiskup Josip Bozanić preuzet će upravljanje nadbiskupijom u subotu, 4. listopada. Tada kardinal Franjo Kuharić, koji je u međuvremenu vršio službu apostolskog administratora, odlazi u mirovinu.
“Tim važnim događajima u životu zagrebačke Crkve molimo Božji blagoslov i pozivamo braću svećenike, redovnike i redovnice, te sve vjernike, na pouzdanu molitvu po zagovoru Majke Božje Kamenitih vrata”, stoji na kraju obavijesti.