Budi dio naše mreže
Izbornik

Zahvala za 30 godina služenja fra Smiljana Dragana Kožula na zagrebačkom Sigetu

Zagreb (IKA)

U zagrebačkoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa je 29. studenog slavljena je misa u zahvalu za 30 godina služenja fra Smiljana Dragana Kožula koji je preminuo u 2. listopada 2023.

Taj datum je ujedno bio blagdan Svih svetih franjevačkog reda te su prisutni najprije molili pobožnost krunice. Slavna otajstva krunice molili su predstavnici molitvenih zajednica „Magnificat” i „Maranatha” kojima je fra Smiljan bio duhovnik, zatim branitelji kojima je rado služio i pomagao, predstavnici Radio Marije koju je osnovao te predstavnik poslužitelja koji su pomagali fra Smiljanu na njegovim seminarima.

Misu je predvodio župnik župe Uzvišenja Svetog Križa fra Marino Kuzminski, a koncelebrirali su sadašnji duhovnici zajednica fra Mislav Lukačević i o. Mihovil Filipović. Na misi je posluživao trajni đakon Ratko Podvorac.

Po završetku mise program je nastavljen klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom.

Zadnji dio susreta započeo je kratkim videom koji je prikazao nekoliko misli, molitava te duhovnih poticaja fra Smiljana. Susret je završio slavljenjem koje je predvodio Željko Petrić sa slavljeničkim timovima zajednica „Maranatha” i „Magnificat”. Lejdi Oreb je pročitala neka od svjedočanstava ljudi koji su podijelili svoje iskustvo života s fra Smiljanom.

Ključne riječi:
fra smiljan dragan kožul